Aprofitant la recent entrada en funcionament de les plaques fotovoltaiques del centre de dia de Santa Maria d’Oló, ahir dijous L’ajuntament d’Oló va explicar que destinarà el finançament del nou pla de Xoc de la Diputació per instal·lar plaques solars al pavelló municipal. L’anunci es va fer durant la presentació del Nou Pla de xoc de la DIBA, Acte fet de manera descentralitzada on Oló en va ser una de les seus.  Xavi Baraut, alcalde d’Oló, afirmava que sense ajudes com aquesta, els municipis petits no podrien assumir aquestes inversions.

Amb aquest programa, la DIBA vol contribuir en la feina que ja fan ajuntaments per lluitar contra l’emergència climàtica. I ho fa a través de rebaixar el cost de la factura de l’energia i augmentar l’autoconsum. Els ajuntaments que s’acullin als ajuts podran distribuir la dotació econòmica entre les tres línies d’actuació del programa, que són: la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum en edificis públics; la millora de l’enllumenat públic exterior amb bombetes leds i la inversió en sistemes de recollida de residus amb tancaments intel·ligents.  A Oló ja tenen pensats com invertiran els recursos.

De fet, Oló s’està posant les piles en matèria de sostenibilitat, en els últims anys ha renovat la xarxa d’enllumenat pública amb Lets de baix consum i ha instal·lat dues calderes de biomassa per equipaments públics. El següent pas és acabar d’instal·lar plaques fotovoltaiques als altres equipaments municipals començant amb el Pavelló municipal durant el 2022.