L’Ajuntament denuncia la meitat dels agents de la Policia Local de Santpedor

436
Cotxe la policia local davant l'Ajuntament de Santpedor
Cotxe la policia local davant l'Ajuntament de Santpedor

Un informe de la Prefectura de la Policia Local apunta que podrien estar fent vaga encoberta. Porten 50 dies de baixa

L’ajuntament de Santpedor ha denunciat set policies locals del poble davant el Jutjat de Guàrdia de Manresa. El motiu és que hi ha sospites que podria ser una vaga encoberta tal i com apunta un informe de la Prefectura Local de Policia. Totes set baixes es van donar amb pocs dies de diferència el passat mes de desembre. Són ja 50 dies per tant sense mitja plantilla del cos de la policia local de Santpedor.

Una situació que ha sigut motiu de controvèrsia als últims dos plens municipals, i és que aquests set policies suposen la meitat de la plantilla, que són 14 agents contant els comandaments. Segons sembla, alguns agents haurien fet demandes i queixes per temes com els horaris o el calendari dels torns de treball, motiu pel qual es creu que haurien decidit tirar pel dret i agafar la baixa de forma col·lectiva com a mesura de pressió. Des del sindicat de policies asseguren no tenir constància, però, que s’hagi fet cap queixa o reclamació de forma oficial. Per això volen posar-se en contacte amb representants polítics i policies per crear ponts de diàleg i solucionar la situació si fos el cas

La plaga de baixes ha obligat aquest últim mes i mig a fer hores extra a la resta d’agents, a contractar personal interí i a demandar la col·laboració de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages, amb qui Santpedor té mancomunat el servei de Policia. Tot i així alguns torns els ha hagut de fer un sol agent. Una situació que segons l’Ajuntament “causa greus prejudicis a la seguretat pública”. Des del consistori lamenten “haver de dur a terme accions com aquesta” però es considera considera que, “a més de l’obligació legal de denunciar uns fets que poden constituir delicte, s’ha de defensar amb prioritat absoluta la seguretat dels veïns i la garantia de l’ordre públic al municipi”.