L’Ajuntament delimita el nucli comercial de Sallent

163

L’Ajuntament de Sallent aposta per reduir els desplaçaments dels veïns de Sallent que volen accedir al nucli comercial del municipi. Per aconseguir-ho, delimitarà la zona on s’instal·len els comerços, concentrant-se, així, en el nucli històric de Sallent i Cabrianes, i a la zona d’eixample industrial del carrer Carretera i Estació.

La proposta, que regula la implantació dels establiments comercials mitjans i grans, s’ha aprovat inicialment en el ple municipal d’aquest setembre. Això vol dir que ara s’obrirà un període d’exposició pública, durant un mes, perquè els veïns puguin presentar al·legacions. Després, però, l’Ajuntament enviarà la proposta a la direcció general d’urbanisme perquè faci l’aprovació definitiva.

Tot i que el projecte compta amb el vistiplau de l’entitat de botiguers Sallent Comercial, alguns partits polítics li han vist mancances. Durant el ple municipal, doncs, la CUP va assegurar que els semblava una bona proposta però que hi trobaven a faltar una política comercial “en majúscules.” De fet, així ho va reafirmar també el grup d’Esquerra Republicana, que va afegir que es tracta d’un document molt important perquè delimita l’espai comercial de Sallent i que, per tant, “és necessari parlar-ne més.”

Aquest document, d’obligatorietat per a tots aquells municipis de més de 5.000 habitants, l’han redactat l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona conjuntament, d’acord amb els criteris i principis que fixa la legislació catalana.