L’Ajuntament de Santpedor posa sensors als semàfors de l’entrada del poble

176
Cruïlla d'accés a Santpedor.
Cruïlla d'accès a Santpedor.

L’Ajuntament de Santpedor posa sensors als semàfors de l’entrada del poble per regular el trànsit. Es tracta del punt amb més moviment de vehicles i ara els semàfors donaran pas als vials on hi hagi més cotxes acumulats.

L’objectiu és que els semàfors puguin gestionar el trànsit amb més dinamisme i adaptant-se en cada moment. El regidor de Mobilitat i Via Pública, Albert Espinalt, explica a Ona Bages el funcionament.

L’Ajuntament espera resoldre així un dels problemes de Santpedor: l’acumulació de cotxes en les hores puntes a l’entrada del poble. 

Amb el nou sistema, els semàfors s’encendran com a mínim 10 segons i cada cop que s’acosti un cotxe el temps s’ampliarà 3 segons fins a, com a molt, mig minut. En el cas del semàfor de sortida del casc antic, que ara és el que menys estona està encès, estarà apagat fins que s’acosti un cotxe i llavors entrarà a la roda amb els altres semàfors.

Espinalt reconeix que és un sistema que anirà evolucionant i hauran d’anar perfilant fins a aconseguir a la sincronització més equilibrada possible.

 

El regidor celebra que Santpedor hagi apostat per aquest sistema perquè no és gaire habitual a Catalunya.