L’Ajuntament de Santpedor obre el període de sol·licituds pels ajuts als comerciants

222
Santpedor
Santpedor

Els comerços de Santpedor que van tancar durant el confinament ja poden demanar un ajut a l’Ajuntament. Es tracta d’una línia dotada de 200.000 euros que es dividiran en imports de 600 o 1.200 euros depenent de l’afectació que hagi tingut en el negoci la pandèmia de la COVID-19.

Per calcular l’ajut que es destinarà a cada negoci, es farà servir un sistema de punts. Els imports de 600 euros aniran als comerços que tinguin entre 30 i 50 punts i els que en tinguin més de 50, en rebran 1.200. El regidor d’Hisenda de Santpedor, Pep Illa, explica que han volgut donar molta importància al tancament dels comerços a l’hora de repartir els ajuts.

En aquest sentit, el sistema de puntuacions no té en compte si els comerços han pogut seguir venent de manera telemàtica durant l’estat d’alarma. En aquest sentit, el comerç que hagi hagut de tancar obligatòriament o voluntària durant l’estat d’alarma rebrà 40 punts; si ha hagut de fer front a un lloguer o una hipoteca, 15 punts; en cas que l’empresa tingui treballadors adscrits i no s’hagi fet cap ERTO, 10 punts; finalment, hi haurà 5 punts més en tres casos diferents. Si el comerç ha hagut de demanar un préstec per falta de liquiditat, si ha finalitzat un ERTO sense cap acomiadament i si ha implementat recursos digitals o informàtics durant l’estat d’alarma.

Illa explica que els ajuts estan pensats per compensar aquelles persones que han hagut de tenir el negoci tancat durant els tres mesos i tres dies que va durar l’estat d’alarma.

Els ajuts es poden demanar des d’avui, 8 de juliol, i fins el dia 17. Després s’obrirà un període de 10 dies fins que arribi la resolució de qui els obtindrà i qui no i, finalment, el pagament es farà 15 dies després.

La informació i la documentació necessària per fer els tràmits és al web de l’Ajuntament: santpedor.cat.