L’Ajuntament de Santpedor i l’ADF Defensors del Bosc presenten nou vehicle en la lluita contra el foc

139
Nou vehicle de l'ADF
Nou vehicle de l'ADF

El vehicle és un Nissan Patrol de segona mà de 7 places equipat amb emissora i que permetrà el transport de voluntaris a les zones de foc

L’Ajuntament de Santpedor i l’ADF Defensors del Bosc que aglutina les associacions de Callús, Castellnou, Navàs, Santpedor i Súria han presentat aquest migdia un vehicle pensat per al transport de voluntaris en l’extinció d’incendis. Es tracta d’un Nissan Patrol de 7 places que ha adquirit l’associació amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santpedor.

Aquest vehicle se suma al parc mòbil de l’associació. L’ADF compta amb dos vehicles més a Callús i a Súria i 21 cubes de 4.000 litres equipades per a l’extinció i que s’enganxen als tractors de veïns dels municipis que integren l’associació. El vehicle de moment no s’ha estrenat i segons el president de l’ADF, Josep Boixadera, “tan de bo tardem molt a estrenar-lo en un foc”. A l’acte hi ha participat l’alcalde de Santpedor Xavier Codina, el regidor de Medi Ambient, Josep Illa i representants de l’ADF i la Policia Local entre els que destaca el presidnet actual de l’ADF, Josep Boixadera i el qui va ser president fins fa poc, Josep Escaler.

En aquets moment, l’ADF Defensors del Bosc, compta amb prop de 240 voluntaris que disposen del carnet groc que és la documentació necessària per poder participar en l’extinció d’incendis. D’aquests 240, 70 són de Santpedor on l’ADF és molt activa i treballa intensament en les èpoques més complicades d’incendis forestals. Durant la resta de l’any, l’associació s’esforça en la formació dels voluntaris i en obtenir recursos per estar cada cop més ben preparats per a la defensa forestal.

L’ADF Defensors del Bosc forma part també de la federació d’ADFs del Bages. Es va constituir el 1986 després dels focs de Montserrat i va passar a ser la cinquena de Catalunya. Amb tot, segons explica el qui fa poc va ser durant dècades el president de l’associació, Josep escaler, l’ADF ja funcionava 5 anys abans com un grup de gent que s’organitzava per sortir a apagar foc sempre que feia falta.