L’Ajuntament de Santpedor fa entrega de material d’higiene bucodental a les escoles del poble

86

L’Ajuntament de Santpedor se suma a la campanya ‘Dents fortes i sanes’, una  iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), que vol fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca.

En el marc de la campanya, l’Ajuntament ha distribuït entre l’alumnat de 1r de primària del municipi uns estoigs de plàstic perforat per evitar la humitat, que inclou un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus, i un tub de pasta dental fluorada de 50 grams. El kit d’higiene oral també incorpora un rellotge de sorra per tal que l’infant pugui calcular el temps de raspallat.

Aquesta campanya de l’Agència de Salut Pública està destinada a l’alumnat de primer de primària perquè es considera que els infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral durant la resta de la vida.

Des de les regidories de Salut i Educació de l’Ajuntament valoren molt positivament la campanya i la voluntat de les escoles de Santpedor de formar-ne part per promoure entre tots la higiene bucodental des de ben petits.