L’Ajuntament de Santpedor fa el primer pas per comprar el Celler cooperatiu del poble

205
Ple ordinari de novembre. - Foto: Aj Santpedor

L’Ajuntament de Santpedor posa la primera pedra per comprar el Celler cooperatiu de Santpedor, que ara és propietat del Sindicat Agrícola. El ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups, exceptuant Santpedor en Comú Podem que s’ha abstingut, una modificació de crèdit que serveix per incorporar 450.000 euros del romanent de l’any passat per començar els tràmits. Ara, la incògnita és saber quin ús li donaran a l’espai, que és patrimoni de Santpedor.

Aquesta modificació de crèdit ha sigut el punt sorpresa del ple de novembre i més perquè és el primer pas per començar a comprar aquest edifici considerat Bé cultural d’interès local. El següent pas és arribar a un acord amb el sindicat de pagesos. El regidor d’hisenda de Santpedor, Pep Illa, ha posat en valor l’edifici del sindicat i els usos que pot tenir pel poble.

Dos dels grups de l’oposició han aplaudit la iniciativa.El regidor de la CUP, Pau Clusella, ha explicat que ho veien amb bons ulls perquè la compra resoldrà els problemes que ha causat l’activitat de la cooperativa agrícola.

L’altre grup que ha votat a favor de la compra és Progrés Municipal. Rosa Pérez ha recordat el valor patrimonial de l’edifici.

En canvi, Santpedor En Comú Podem s’ha abstingut. El regidor Xavi León ha argumentat que encara no té un ús definit.

Durant el ple, que ha sigut l’ordinari de novembre, també s’ha aprovat una moció dels comuns perquè es faci una nova llei de millora urbana, social i ambiental als barris i pobles catalans.