L’Ajuntament de Santpedor aprova una moció com a resposta a la sentència

128
Ple extraordinari de Santpedor del 15 d'octubre

L’Ajuntament de Santpedor ha celebrat un ple extraordinari amb caràcter d’urgència avui. Només comptava amb un únic punt del dia i s’ha aprovat: una moció de resposta a la sentència als presos independentistes i per demanar la seva absolució.

L’Ajuntament de Santpedor ha aprovat avui al vespre una moció de resposta a la sentència als presos independentistes i ha demanat la seva amnistia. Ho ha fet en un ple extraordinari amb caràcter d’urgència i ha rebut el suport dels tres partits que havien consensuat l’únic punt del dia: Esquerra Republicana, Junts per Santpedor i la CUP. Per la seva part, Progrés Municipal i Santpedor en Comú Podem s’han abstenir.

La moció manifesta rebuig a la sentència als presos i n’exigeix l’amnistia, a més també compromet a l’Ajuntament de Santpedor a adherir-se a totes les mobilitzacions en contra de la resolució judicial i el compromet amb l’Autodeterminació. Aquesta moció s’ha signat a més municipis de Catalunya. Ho ha explicat l’Alcalde de Santpedor, Xavier Codina.

Xavier Codina, alcalde de Santpedor d’Esquerra Republicana

Per la seva part, Albert Espinalt, de Junts per Santpedor, ha explicat que amnistiar els presos és la millor manera d’aconseguir la seva llibertat.

Albert Espinalt, regidor de mobilitat i Via Pública, de Junts per Santpedor

El cupaire Aniol Vila, ha explicat que, al seu parer, l’amnistia i l’autodeterminació van agafades de la mà.

Aniol Vila, cap de l’oposició, de la CUP

Per la seva part, Progrés Municipal s’ha abstingut tant a l’aprovació del caràcter d’urgència del ple com a la moció. Ferran Tarazona, el seu líder, ha explicat que després de parlar-ho amb els integrants del seu partit van decidir el seu vot per respectar les idees polítiques de tots els seus integrants.

Ferran Tarazona, regidor a l’oposició, de Progrés Municipal

Finalment, Santpedor en Comú Podem també s’ha abstingut. El seu líder, Jesús Puig, s’ha posicionat a favor de la llibertat dels presos però també ha dit que dos paràgrafs del text de la moció no el permetien posar-s’hi a favor. El primer és l’Amnistia.

Jesús Puig, regidor a l’oposició, de Santpedor en Comú Podem

A canvi els comuns proposen l’indult i una modificació del codi penal. El segon punt són les referències a la independència de Catalunya perquè el seu partit vol un país federal i republicà.