L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet presenta el Pla de Reactivació Econòmica i social

288

Les principals partides del Pla de Reactivació Econòmica i Social es destinen a mesures per a l’impuls econòmic i el foment de l’ocupació. L’Espai Impuls SVC reforçarà la gestió de la borsa de treball i acollirà un nou punt d’informació i assessorament per orientar totes les persones afectades per la crisi actual i que puguin acollir-se a ajuts: persones, professionals autònoms, entitats, comerços i pimes.

S’estableix una partida de 60.000 euros amb ajuts d’un mínim de 200 euros per a professionals autònoms i 300 per a comerciants que hagin hagut de tancar o hagin reduït la seva activitat. També, es disposa d’una bossa de 40.000 euros per a microcrèdits a interès zero d’entre 3.000 i 5.000 euros per a autònoms i pimes. També s’impulsa un pla d’ocupació propi amb 15.000 euros també s’ha decidit que l’espai de coworking de l’Espai Impuls SVC serà gratuït fins a final d’any.

S’han teballat en diferents línies d’ajuts com per exemple els vals de compra de 60 euros per gastar al comerç local adreçats a persones que estiguin a l’atur o bé a famílies en situació de vulnerabilitat.

Una altra línia serà el reforç a l’atenció dels serveis d’atenció domiciliària, àpats a domicili i teleassistència, hi haurà més beques per a llibres i material escolar. Finalment, es destinaran 17.000 euros per a les entitats que hagin d’adaptar les seves instal·lacions i comprar material sanitari per evitar la propagació de la Covid-19.