L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es reuneix amb el veïnat de les zones afectades per les diferents ocupacions conflictives

217

Representants de l’Ajuntament, Policia Local i Mossos d’Esquadra s’han reunit amb veïns dels carrers Rafael de Casanova, Llibertat i Doctor Trias amb qui han parlat de les competències municipals i policials, de les diferents accions que s’han portat a terme i d’altres que es preveuen, com per exemple, el reforç de la pressió policial i talls de serveis de llum i aigua en ocupacions de caràcter delinqüencial, entre d’altres.

També s’ha tractat la possibilitat de posar els pisos a lloguer i l’assessorament a persones que pateixin l’ocupació d’un habitatge de la seva propietat per tramitar-ho correctament o que puguin transformar-la en lloguer social.

L’Ajuntament ha explicat que es treballa amb l’Oficina Comarcal d’Habitatge per trobar fórmules que situïn al mercat pisos que actualment estan buits a preus assequibles. En paral·lel, també es treballa amb el projecte per reconvertir l’antiga caserna de la Guàrdia Civil en pisos de lloguer social i es planteja cedir solars municipals a cooperatives perquè puguin promoure habitatge assequible.

També, una altra de les zones conflictives de la població que preocupa  és l’estació de la RENFE i ja s’està treballant en el tancament i l’accés automatitzat a l’estació dels Catalans o el reforç de la il·luminació. També s’ha confirmat que s’aniran produint més reunions amb el veïnat per tal de tractar aquesta problemàtica des d’una òptica conjunta.