L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es planteja posar càmeres de seguretat per fer front a l’onada d’incidències

266

El consistori reitera que cal la implicació de totes les administracions i cossos de seguretat per fer front a les ocupacions i incidències , que s’han intensificat durant les darreres setmanes coincidint amb el confinament.

L’Ajuntament està estudiant la instal·lació de càmeres de seguretat en punts estratègics del municipi i s’ha establert un protocol per demanar a particulars, bancs i grans tenidors que denunciïn les ocupacions o posin al mercat de lloguer les seves propietats, a partir d’un llistat d’habitatges ocupats o susceptibles de ser-ho que s’ha realitzat de forma interna. El consistori també condicionarà l’accés a les ajudes de Serveis Socials i demana la col·laboració ciutadana perquè denunciï qualsevol acció sospitosa d’ocupació d’habitatges.

 A mitjans de febrer el consistori va tallar el subministrament d’aigua i llum als habitatges ocupats més conflictius del municipi, i aquesta setmana s’han tapiat dos habitatges que han estat desocupats, però l’Ajuntament reitera que no tenen prou competències per erradicar el fenomen de la delinqüència ocupacional i que s’ha de tractar des d’una òptica supramunicipal.