L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet aprova per unanimitat el Pla de Reactivació Econòmica i Social dotat amb 210.000 euros

198

S’estableix un paquet de mesures addicionals que donen resposta a la situació d’emergència social, com per exemple, els vals de compra de 60 euros per gastar al comerç local adreçats a persones que estiguin a l’atur o bé a famílies en situació de vulnerabilitat. També cal destacar el pla d’habitatge i ocupació que ofereix assessorament a totes les persones que pateixen l’ocupació d’un immoble de la seva propietat per poder transformar-ho en un lloguer social.

També es reforça la gestió de la borsa de treball i acollirà un nou punt d’informació i assessorament per orientar totes les persones afectades per la crisi actual i que puguin acollir-se a ajuts: persones, professionals autònoms, entitats, comerços i pimes. S’estableix una partida de 60.000 euros amb ajuts d’un mínim de 200 euros per a professionals autònoms i 300 per a comerciants que hagin hagut de tancar o hagin reduït la seva activitat.

En matèria d’àmbit social, augmenten les beques perquè més infants puguin beneficiar-se de les beques per a llibres i material escolar i les beques per a activitats esportives, culturals i educatives, que també permetrà a les entitats a mantenir les activitats, amb una partida global de 26.500 euros.

Per altra banda, l’Ajuntament ha demanat al Govern de la Generalitat i de l’Estat modificar els recursos legals als municipis per poder lluitar contra les ocupacions conflictives i instar a la cooperació entre totes les administracions per fer front a aquestes situacions.

Finalment, s’ha aprovat la llicència d’obres de les fases 3 i 6 de la rehabilitació de Castellet que són les actuacions que corresponen a la casa de l’ermità i a la torre.