L’Ajuntament de Sant Fruitós tanca l’exercici del 2018 amb un superàvit de més d’1,5 milions d’euros

133
Imatge d'arxiu Ajuntament Sant Fruitós de Bages / Fotografia: Marcel Tarazona
Imatge d'arxiu Ajuntament Sant Fruitós de Bages / Fotografia: Marcel Tarazona

Pel que fa al nivell d’endeutament de l’ens santfruitosenc és del 13,64%

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages fa balanç econòmic de l’exercici 2018. El resultat obtingut de la liquidació dona un superàvit superior al milió i mig d’euros.

El nivell d’endeutament és del 13,64%. Aquest percentatge esdevé de l’endeutament dins del sector públic a través de crèdits de la Diputació de Barcelona i l’IDAE. La xifra està lluny del 75% màxim permès per la llei.

Durant l’exercici 2018 es van poder fer les inversions previstes al pressupost sense haver de concertar operacions de crèdit als bancs. En aquest sentit únicament es va concertar la operació de crèdit amb la Diputació de Barcelona al 0% d’interès per a les inversions que es realitzen al camp de futbol municipal.
El resultat pressupostari de l’exercici ha estat de 1.004.648 €. Aquesta xifra és el resultat de la diferència entre els ingressos i les despeses del consistori.

Pel què fa al termini de pagament als proveïdors, un any més s’ha pagat per sota dels terminis que estableix la normativa legal. En el quart trimestre de 2018 es va pagar als proveïdors a 3 dies de mitjana des de l’aprovació de la factura a l’Ajuntament.

S’ha assolit altra vegada tancar l’any amb un superàvit, i alhora mantenir la capacitat en despesa per inversions reals. El nivell de la inversió és de prop de 4 milions d’euros des del 2017. Aquest 2019 hi ha previstes diverses obres com la continuïtat de les actuacions al camp de futbol, l’adequació del casal de joves a l’edifici del Nexe, la modernització de polígons i altres inversions per millorar el nivell de serveis del municipi.