L’Ajuntament de Sant Fruitós retira els llaços grocs i els substitueix per una lona de grans dimensions i cartells amb ampolles de Fairy

179
Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

L’ens també ha col·locat cartells amb una ampolla de Fairy i l’expressió “Tu ja m’entens” en al·lusions al que va exposar Enric Millo al judici de l’1-O

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages retira els llaços grocs de la façana de l’edifici municipal i els subsitueix per una lona de grans dimensions i per cartells amb la imatge d’una ampolla de Fairy i l’expressió “Tu ja m’entens”.

Aquest producte de neteja s’ha fet viral després de la intervenció com a testimoni que va fer en el judici de l’1-0 al Tribunal Suprem, Enric Millo, ex delegat del govern espanyol a Catalunya. Millo va explicar que durant l’1 d’octubre en alguns col·legis electorals, la gent va utilitzar Fairy perquè els agents rellisquessin i “posteriorment els hi etzibessin patades al cap”.

L’alcalde, Joan Carles Batanés ha explicat a Ona Bages com va rebre l’avís de la junta electoral. “Vam rebre, abans d’ahir, un comunicat via correu electrònic, de la junta electoral de zona de Manresa, dient que, una associació, que es diu Aixeca’t-Levantate havia presentat una queixa per l’existència de símbols partidistes a la façana de l’Ajuntament de Sant Fruitós i ens donaven de termini fins aquest migdia per retirar aquests símbols. Hem retirat l’estelada, una pancarta que feia al·lusió al judici que s’està vivint a Madrid, s’ha retirat també una pancarta de llibertat presos polítics que hi havia a l’ajuntament vell”.

El llaç principal, el més gran que hi havia, s’ha canviat per una pancarta de gran format que, amb lletres grogues, diu: “Retirem allò que el ple municipal va aprovar amb el 85% dels vots”. Segons Batanés, “La lona diu una veritat, i és que el ple municipal va aprovar una moció per permetre la col·locació de llaços grocs en espais públics i privats de Sant Fruitós de Bages”.