L’Ajuntament de Sant Fruitós respira després que la Generalitat anunciï els nous pressupostos

147
Joan Carles Batanés i Xavier Racero a la presentació dels pressupostos i les ordenances de Sant Fruitós de Bages pel 2020.
Joan Carles Batanés i Xavier Racero a la presentació dels pressupostos i les ordenances de Sant Fruitós de Bages pel 2020.

El pressupost de l’Ajuntament i les principals despeses

Ahir, el regidor d’hisenda de Sant Fruitós de Bages, Xavier Racero, al costat de l’alcalde, Joan Carles Batanés, va presentar els comptes de l’Ajuntament per aquest 2020. Les despeses més importants pel municipi seran la construcció d’un nou pavelló d’esports, que costarà 802.000 euros i s’allargarà fins l’any que ve, i el nou casal per entitats, que costarà 513.000 euros. Tot i això, l’estalvi net previst és de 207.000 euros al final de l’any.

El pressupost total de l’Ajuntament de Sant Fruitós serà d’11.720.346 euros, gairebé un 9% més que l’any passat. Dins el bloc de despeses, les que van destinades al personal suposen un percentatge més alt amb 4.865.452 euros: un 41% del pressupost. D’altra banda, el segon bloc que més despeses significarà serà el de despeses corrents que, amb 3.388.278 euros, van des d’arrendaments d’edificis municipals a material d’oficina, a més de despeses en comunicacions, subministraments assegurances i serveis externalitzats.

D’on ve el finançament?

D’altra banda, el finançament vindrà de tres fonts diferents: les subvencions, l’endeutament i el finançament ordinari. Tot plegat després que la Generalitat anunciés ahir que aprovarien els pressupostos. Això permetrà que l’Ajuntament pugui comptar amb partides que estaven congelades des de fa temps. El regidor d’hisenda de Sant Fruitós, Xavier Racero, ha valorat els comptes de la Generalitat per Ona Bages.

El regidor d’hisenda de Sant Fruitós de Bages, Xavier Racero

Els pressupostos de la Generalitat: claus en l’àmbit de l’ensenyament

En l’àmbit de l’educació, la Generalitat també té pendent la construcció de l’escola Pla del Puig des del maig de l’any passat, quan va aprovar una dotació de 3,5 milions d’euros per les obres. Racero espera que els comptes de la Generalitat serveixin per tirar endavant aquest projecte i poder-ne engegar més.

En quant a les ordenances, a la sessió d’ahir, Racero va explicar que l’objectiu per aquest 2020 és congelar i no augmentar els impostos als Santfruitosencs i bonificar les bones pràctiques de les empreses, així com als emprenedors. Les ordenances són efectives des de l’1 de gener i els pressupostos des de fa 10 dies: el 22 de gener.

Els pressupostos ajuden al funcionament del país

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, també ha valorat l’anunci dels comptes de la Generalitat. Ha destacat que és una gran ajuda per tots els municipis de Catalunya i ha destacat dos factors: el desbloqueig del projecte de l’escola Pla del Puig i l’ajuda que suposarà per engegar nous projectes al poble.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés