L’Ajuntament de Sant Fruitós proposa diferents iniciatives per celebrar Sant Jordi el 23 d’abril, però des del confinament. Es tracta de viure la diada d’una manera diferent, però fent que la cultura, els llibres i les roses segueixin sent els protagonistes. Per fer-ho, el consistori fa una crida als ciutadans a decorar les façanes de les cases amb dibuixos, senyeres, roses o qualsevol símbol relacionat Sant Jordi.

Una altra d’aquestes iniciatives és que l’Ajuntament repartirà 3.500 roses, una per cada casa de Sant Fruitós, i 30 més per la gent gran residència, que també rebran un pastís de Sant Jordi sense sucre. Les roses les subministrarà la floristeria Montse Sala i AMPANS, mentre que el pastís el posarà la Pastisseria Dani.

Pels nens de fins a 12 anys, és a dir els que hagin nascut després del 2007, l’Ajuntament els donarà el conte “Sala i Ricardis a les pintures rupestres” editat pel propi ens amb text de Rosa Camprubí, il·lustracions de Galdric Sala i disseny de Pep Creus, que anirà acompanyat d’un exemplar colorable del propi llibre. Serà el 17è número de la col·lecció Sala i Ricardis i a través de l’espai virtual, la narradora Maria Navarrete l’explicarà i el presentarà a les 6 de la tarda del mateix 23 d’abril, al costat dels autors de l’obra i la directora de la biblioteca.

Pels adults, l’associació Brogit Difonem Cultura, farà arribar a les cases de Sant Fruitós un número especial del setmanari Montpeità perquè Sant Jordi conincidirà amb l’exemplar 1.500 de la publicació. Per aquesta efemèride, el setmanari comptarà amb sorpreses a part de l’informació que acostuma a omplir les seves pàgines.

Encar a una altra iniciativa, pels menors d’entre 13 i 18 anys, l’Ajuntament ha convocat un concurs a la creativitat amb 5 categories diferents: dibuix, prosa, poesia, lletra original i lletra adaptada. Els primers 150 participants rebran un val de 20 euros per bescanviar per llibres a la llibreria Ferrer. Les propostes guanyadores, a més, quedaran exposades als santfruitosencs.

Finalment, també s’ha preparat un tutorial per fer una rosa de paper a través de youtube.