L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, i el director General d’Ampans, Toni Espinal, van formalitzar aquest passat dijous la signatura de l’acord.

El document estableix que l’Ajuntament cedeix, per un període de 90 anys, un terreny situat a l’Avinguda Girona a la Fundació Ampans, per tal que s’hi construeixi un edifici destinat a l’ensenyament i residència per a joves amb discapacitat intel·lectual i sensorial. 

La Fundació ja està treballant en el projecte arquitectònic per ubicar, en aquest terreny de 8.000 m2, un servei d’acolliment per a joves, en una primera fase, i posteriorment una residència. A part de la construcció dels equipaments, Ampans també s’encarregarà de realitzar la urbanització del tram de l’avinguda i els seus accessos.

En el mateix document també s’ha formalitzat la cessió d’ús del Teatre Casal Cultural i la concessió de domini públic de les aules de l’Escola de Música per un període de 20 anys. Aquest acord té per objectiu fomentar la integració laboral de persones amb discapacitat. La Fundació s’encarregarà de les tasques de neteja i consergeria dels dos equipaments i, en el cas del teatre, també de l’arranjament i la gestió del bar.