L’Ajuntament de Sant Fruitós està estudiant canviar el sistema de recollida de residus

141
Reunió entre l'equip de govern i els grups de l'oposició sobre la gestió dels residus. - FOTO: Aj. Sant Fruitós
Reunió entre l'equip de govern i els grups de l'oposició sobre la gestió dels residus. - FOTO: Aj. Sant Fruitós

Es tracta d’un sistema amb contenidors tancats i bosses personalitzades per conèixer els índex de reciclatge de cada usuari. De moment, l’equip de govern ha visitat un municipi on ja està implantat aquest sistema i li ha explicat als grups municipals de l’oposició.

L’Ajuntament de Sant Fruitós està valorant canviar la gestió dels residus del poble. El sistema és un nou model de recollida que utilitzarà bosses personalitzades per registrar els índex de reciclatge de cada usuari.

En la línia dels últims dies, l’equip de govern vol millorar les dades de reciclatge al poble. Aquest sistema compta amb contenidors tancats i unes bosses individualitzades per saber els costums de reciclatge de cadascú. És un mètode que ja està implantat a Torruella de Baix i la Rosaleda i, en els dos casos, han millorat els índex de reciclatge.

És un sistema semblant al que vol implantar una altra població del Bages: Sallent. Tot i això, la setmana passada, una delegació de l’Ajuntament va visitar tant el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa com el poble d’Argelaguer per valorar si aquest model es pot implantar i quines avantatges i desavantatges té. Després d’aquesta visita, l’equip de govern ha explicat als grups de l’oposició la possibilitat d’implantar aquest nou sistema.

En la mateixa línia, la setmana passada vam saber que l’Ajuntament repartirà bosses de ràfia de tres colors diferents per potenciar el reciclatge.