L’Ajuntament de Sant Fruitós es planta davant la manca d’inversions en infraestructures

143
El ple ordinari de gener de Sant Fruitós.
El ple ordinari de gener de Sant Fruitós.

L’Ajuntament es planta i demana a la Generalitat que millori les infraestructures que uneixen el Bages amb Barcelona. Ho va fer ahir al ple municipal a través d’una moció i tots els gurps hi van votar a favor. Aquesta moció venia del consell d’alcaldes, on també va ser votada per unanimitat.

Dubtes de l’oposició

A més, al ple d’ahir, l’equip de govern va donar compte dels decrets d’alcaldia. D’entre ells, n’hi ha dos que són els que més van grinyolar a l’oposició i, en especial, Esquerra Republicana. La líder del grup, Àdria Mazcuñan, va demanar per la instal·lació sobtada de diversos mòduls fotovoltaics i l’alcalde, Joan Carles Batanés, va explicar que havien sigut un grup de domicilis privats.

Mazcuñan també va demanar sobre l’alteració cadastral de la finca de Can Figueras.

La líder d’ERC a Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan

Batanés, però, va respondre que tot plegat havia sigut un error extern.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés

Nova fase de l’adequació del camp de futbol

Un cop l’equip de govern va donar compte dels decrets d’alcaldia, va ser el torn dels regidors d’explicar les seves àrees. El regidor d’espai públic, Cristian Marc Huerta, va explicar que el 22 de gener comença una nova fase de l’adequació del camp de futbol. Durant dos mesos, la constructora Cardoner reformarà les oficines de l’equipament en un procés que costarà 171.000€. 

Abans de donar pas a les mocions, Batanés també va explicar un nou decret: a partir d’ara i durant tot l’any, els documents municipals duran l la icona de l’any Lluís Espinal.

Un ple protagonitzat per les mocions

Minuts després d’un quart de vuit va arribar el moment de debatre les mocions. Les tres primeres van ser de caire polític general i la primera era una denuncia a la imputació de diversos polítics catalans pels fets del parlament del sis i set de setembre de 2017, a més d’investigar-los per la llei de transitorietat. Ho va explicar el líder de Junts per Sant Fruitós, Felip Echarri.

El líder de Junts per Sant Fruitós, Felip Echarri

Les altres dues apuntaven cap a la Junta Electoral Central i reclamaven la nul·litat de la sentència sobre Oriol Junqueras i Quim Torra, així com la llibertat dels presos independentistes. Tots els grups van votar-hi a favor, menys el PSC que es va abstenir com altres vegades en mocions sobre política general. Ho va explicar el regidor del grup, David Ruiz

El regidor del PSC a Sant Fruitós, David Ruiz

Tot plegat va acabar amb la moció sobre la declaració del consell d’alcaldes sobre les infraestructures.