L’Ajuntament de Sant Fruitós engega diverses millores de supressió de barreres arquitectòniques, mobilitat i seguretat viària

150
Un dels punts on s'actuarà, l'encreuament entre carrer General Prim i Pintor Sert
Un dels punts on s'actuarà, l'encreuament entre carrer General Prim i Pintor Sert

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages està executant treballs per tal de realitzar millores en la mobilitat al municipi. Els punts on s’està treballant són el carrer General Prim, l’avinguda Bertrand i Serra i l’avinguda Doctor Flèming. En aquesta via s’amplien les voreres per resoldre i millorar la mobilitat a peu, es suprimeixen les barreres arquitectòniques, i es fa un pas de vianants elevat. També s’adaptaran cinc semàfors del poble per a persones invidents.

Les obres se centren en millorar l’accessibilitat i la mobilitat del poble. Una de les actuacions que s’estan implementant és l’adaptació de semàfors per a persones invidents a través de la tecnologia ‘pasblue’. Cristian Marc Huerta és el Regidor d’Espai Públic, Activitats i Obres de l’Aj. de Sant Fruitós de Bages: “Aquests semàfors que adaptem són al creuament de la carretera de Vic amb el carrer Sallent, el semàfor de davant de La Caixa, el de davant del Consum i els dos que hi ha al Raval. Penso que en aquest sentit tindrem una inversió potent i seguirem amb els diferents semàfors del municipi”.

Per altra banda, s’està treballant a l’avinguda Doctor Flèming, on s’amplien les voreres per resoldre i millorar la mobilitat a peu, es suprimeixen les barreres arquitectòniques, i es fa un pas de vianants elevat que a la vegada serveix de pacificador de velocitat de la via. També s’està treballant a l’avinguda Bertrand i Serra i al carrer General Prim. “El que es fa és principalment fer el camí segur per les voreres al carrer General Prim, concretament al creuament amb Bertrand i Serra, el creuament amb Pintor Sert i el creuament amb Doctor Barnard. El que fem és ampliar les voreres i adaptar-les, fer-les més segures”, afegeix Huerta.

S’actua també a Pineda de Bages, on es refà tot el paviment del parc infantil situat a la Plaça Primer d’Octubre. S’inclouran marquesines de bus al carrer Raval i a la parada del costat de l’Ajuntament. Finalment, en clau de millores de seguretat viària s’afegeix un reductor de velocitat al carrer Josep Boixaderes de Torroella de Baix.