L’Ajuntament de Sant Fruitós dona suport a la moció conjunta de l’ACM i l’AMI en rebuig a la sentència

142
Imatge del ple ordinari d'aquest dijous
Imatge del ple ordinari d'aquest dijous

La moció, que ha estat afegida com a punt sobrevingut a l’ordre del dia, ha estat aprovada amb els vots favorables de GfP, ERC i Junts per Sant Fruitós. PSC s’hi ha abstingut. Alguns dels aspectes que inclou el document de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per a Ia Independènciasón la petició d’amnistia per als presos i exiliats polítics, així com la defensa del dret a l’autodeterminació. 

En aquest sentit, la regidora d’ERC Ádria Mazcuñan ha reivindicat la immediata llibertat i retorn dels presos i exiliatsi ha lamentat els anys de presó que els hi han caigut. La formació republicana també ha condemnat els actes vandàlics d’aquests dies i ha fet una crida a la mobilització i a la desobediència “social i pacífica”.

En aquesta mateixa línia, l’equip de govern ha manifestat el seu suport amb els presos polítics i reclamen solucions per la “via política i democràtica”. PSC ha dit que no “volen perdre temps amb assumptes supramunicipals” i que opten per “centrar-se en la política municipal. Junts per Sant Fruitós ha afegit que  “és un problema polític que mai s’hauria d’haver judicialitzat” i ha defensat la idea de no defallir i “d’avançar amb pas ferm cap a la independència”. 

A la sessió ordinària, els diferents regidors també han aprovat la modificació del reglament de l’Esplai d’Avis del poble, amb més de 15 anys d’antiguitat, i les bases i la convocatòria per tal de seleccionar un nou jutge o jutgessa de pau al municipi, entre d’altres.