L’Ajuntament de Sant Fruitós dona el vistiplau al projecte museogràfic de l’espai de Cal Casajuana

179
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat el projecte museogràfic per al nou museu municipal i preveu licitar abans que finalitzi l’any. El nou espai, amb la primera fase d’adequació enllestida, es preveu que pugui obrir les seves portes a partir de l’any vinent. 

Recordem que l’ens municipal va llogar l’edifici de Cal Casajuana per a poder ubicar-hi el nou espai. La mostra, que s’exposarà a la planta baixa de l’edifici, estarà dividida en quatre eixos centrals: la vinya, l’anís, el celler i una introducció a l’exposició. 

A part dels suports gràfics i audiovisuals, el nou museu comptarà amb una selecció d’una vintenta de peces de gran format, que actualment es troben a al museu de la rectoria vella. Aquestes peces han estat recopilades gràcies al treball exhaustiu del Col·lectiu de Recerca Històrica. Al nou edifici també s’hi podran veure objectes i elements vinculats al món de la vinya i el vi, portadores i barriques, entre d’altres

L’empresa Grup Transversal Cultura i Comunicació ha estat l’encarregada del projecte museístic, per un import de 57.745 euros. En aquests moments, tots aquelles persones interessades poden veure el fons del museu a la rectoria vella del poble.