L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages rebaixa la taxa per ocupar la via pública als comerços

153
Ple ordinari del mes d'abril de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)
Ple ordinari del mes d'abril de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

La modificació es va aprovar en ple amb quatre vots favorables de Gent fent Poble i les abstencions de CiU i Esquerra

El ple municipal d’aquest abril ha aprovat la modificació de la ordenança fiscal 14, que regula l’ocupació de la via pública, en la seva tarifa tercera. Aquesta regula la taxa a pagar per la ocupació de la via pública per part d’establiments comercials, per la col·locació i exposició dels seus productes. Ho explicava en ple Xavier Racero, regidor de Promoció Econòmica. “Es tracta de modificar la tarifa tercera en la seva totalitat, pel que fa la taxa anual, mensual, setmanal i indicar un import mínim a liquidar. Bàsicament això regula les extensions comercials”.

Concretament la taxa anual que era de 52,71 euros passarà a ser de 14,54 mentre que la taxa mensual passarà de 6,59 a 1,82. Pel què fa a l’import setmanal es passarà dels 2,47 als 0,64 euros. Ingrid Bonells, portaveu de Gent fent Poble, explicava la finalitat de la modificació al ple d’abril. “Aquesta ordenança d’extensions comercials és de nova aplicació i s’ha desenvolupat amb la finalitat de regular per a tothom l’ús privatiu de la via pública per aspectes comercials”.

Aquesta rebaixa pretén continuar regulant l’espai públic per al seu ús correcte per part de tots, sense posar través econòmiques al petit comerç del municipi. La modificació de l’ordenança es va aprovar amb quatre vots de Gent fent Poble i les abstencions de l’oposició, formada per CiU i Esquerra.