L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages presenta el seu Pla de Recuperació Econòmica i Social

189

Ahir a l’Espai Nexe Jove, l’alcaldessa Àdria Mazcuñán, el regidor de promoció econòmica, Felip Echarri i la regidora d’Atenció a les persones, Cristina Murcia, van presentar aquest nou pla per reactivar el poble

Aquest document, que s’ha estat elaborant durant el darrer trimestre de 2020, ha anat introduint noves accions que han sorgit per la demanda de la societat a mesura que ha anat variant la situació econòmica-social. En aquesta línia, aquest pla és un document obert que introduirà noves solucions a les necessitats que puguin sorgir. Tot i això l’alcaldessa, Àdria Mazcuñan, va trobar-hi la part positiva a tot plegat:

Els objectius principals d’aquest pla són la reactivació econòmica, la reorientació de les activitats per tal d’adaptar-les al nou context, la inserció laboral i l’autoocupació, alhora que es preserva el teixit empresarial ja existent, la conciliació laboral i la transformació i alfabetització digital. Felip Echarri explicava que un dels primers punts a posar la lupa va ser en l’atur:

El govern local detallava que oferirà una atenció més personalitzada, amb metodologies més participatives i que englobin una visió transversal i alhora es reforçarà el model empresa-administració-ciutadà i s’actuarà de forma proactiva. Alhora es treballarà per establir sinergies amb la resta d’administracions.

En concret aquest Pla desgrana un total de 58 actuacions a desenvolupar en els pròxims anys.

Per tal de fer possible aquestes accions, el pressupost municipal per l’exercici 2021 ha augmentat algunes de les partides econòmiques i se n’han creat noves per fer front a la recuperació.