L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages incorpora un vehicle híbrid a la seva flota

147
Toni Masana, gerent de Eix Motor Catalunya, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages i Xavier Racero regidor de medi ambient
Toni Masana, gerent de Eix Motor Catalunya, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages i Xavier Racero regidor de Medi Ambient

Sant Fruitós de Bages substitueix un vehicle diesel amb 13 anys d’antiguitat per un híbrid. En aquest cas l’Ajuntament ha optat per l’adquisició d’un cotxe, que permetrà poder realitzar trajectes llargs, en els quals les bateries elèctriques de forma única no serien suficients sense una aturada per a carregar.

El nou cotxe es tracta del model Optima de la marca KIA. El vehicle s’ha comprat per un import de 35.993€. Fins al moment, es disposava d’un Peugeot matriculat l’any 2005 que no compleix les noves restriccions mediambientals que s’han imposat a l’àrea metropolitana de Barcelona, fet pel qual s’ha apostat per substituir el vehicle.
Amb el nou mitjà de transport el percentatge de vehicles sostenibles de l’Ajuntament de Sant Fruitós augmenta. En total té 2 cotxes, 6 furgonetes i 3 bicicletes que funcionen amb energia elèctrica. Xavier Racero és el regidor de Medi Ambient de l’Aj. de Sant Fruitós de Bages: “Actualment tenim un 60% de la flota de vehicles, sostenibles, elèctrics i aquest híbrid. Per tant, seguim amb aquesta política de reducció de l’aportació de gasos d’efecte hivernacle cap a l’atmosfera i així fem les nostres passes cap a una major sostenibilitat mediambiental”.

A banda, el poble disposa de dos punts dobles gratuïts de recàrrega semi-ràpida de vehicles elèctrics, una ubicada a la carretera de Vic (a l’alçada del cobert de la Màquina de Batre) i l’altre l’Avinguda Bertrand i Serra (cantonada amb el Carrer de Jaume Balmes).