Tal i com es va avançar al ple de gener de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’equip de govern ha fet efectiva la compra de la finca on va viure el pintor Alfred Figueras. L’adquisició s’ha tancat per uns 753.000 euros, tenint en compte que s’adquirirà un terreny de més de 10.000 metres quadrats, la casa de l’artista, mobiliari, alguna obra de Figueras i 1.300 metres quadrats de sostre residencial.

La finca Can Figueras es convertirà en un espai museïtzat a l’entorn de la vida i obra de l’artista santfruitosenc i eixamplarà el parc del Bosquet. Ja s’ha formalitzat l’adquisició de la casa i el terreny de Can Figueras, per tal de museïtzar-lo i construir-hi un nou equipament adjacent, dotant al poble d’un nou espai cultural: la casa-museu d’Alfred Figueras.

La finca té una superfície de 10.441m2 de superfície i un habitatge de dues plantes. A banda, l’Ajuntament preveu construir-hi un edifici adjacent on s’hi preveu la construcció de 3 sales expositives. Amb aquesta compra també s’ha adquirit el mobiliari i alguns dels quadres que encara hi havia a la casa.

La casa es va construir als anys 30 i hi ha indicis que apunten que els plànols s’haurien projectat al despatx que tenia a la ciutat d’Alger el reconegut arquitecte Le Corbusier, amb qui Figueras hi tenia una estreta relació. La voluntat del consistori és restaurar la casa i mostrar-la tal i com era d’acord amb els plànols originals.