L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages crearà una comissió per tal de modificar l’escut oficial del municipi

263
Ajuntament Sant Fruitós de Bages
Ajuntament Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages crearà una comissió per tal de modificar l’escut oficial del municipi. La proposta de modificació vol adaptar l’escut a la normativa heràldica.

Actualment, l’escut està format per la figura de Sant Fruitós, el monestir de Sant Benet de Bages i consta com a armes les de la ciutat de Manresa. Pel què fa a la forma de l’escut és triangular i no hi consta, explícitament, una corona de tres puntes.

La Societat Catalana de Genealogia, encarregada de l’estudi dels emblemes heràldics, va emetre un informe l’any 1989 on es marcaven les línies normatives a seguir pel què fa a l’escut de Sant Fruitós de Bages. En aquest informe hi consten importants modificacions que no compleix l’escut actual.

Fruit d’aquestes recomanacions, i amb la voluntat de normalitzar la representació gràfica del municipi, l’Ajuntament ha decidit crear una comissió d’estudi. Estarà formada per tècnics i representants de tots els grups municipals per tal d’estudiar com normalitzar l’escut oficial.