L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages celebra l’últim ple municipal de la legislatura amb els sentiments a flor de pell

161
Imatge d'arxiu ple ordinari de maig de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Últim ple de la legislatura. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)
Imatge d'arxiu ple ordinari de maig de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Últim ple de la legislatura. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

Durant el plenari es va aprovar una moció presentada per CiU de rebuig a l’afusellament i crema simbólica de Puigdemont en una festa andalusa

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va acollir l’últim ple municipal de la legislatura. Va ser un ple amb els sentiments a flor de pell per a diversos membres de l’equip de govern i de l’oposició que deixaran la regidoria.

El ple ordinari de maig a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va ser un ple especial per la càrrega emocional que es podia palpar a la sala i pels comiats que es van viure en la seva fi, regidors que s’acomiadaven de l’Ajuntament després d’un bon grapat d’anys treballant pel poble com Tomàs Casero i Roger Grandia (número 8 a la llista de Junts per Sant Fruitós), tots dos amb 20 anys en una de les cadires o Mercè Casals amb 12 anys de trajectòria política. Hi ha altres regidors que no seguiran en política com Mònica Cruz de Gent fent Poble, i altres que per la seva posició a la llista és probable que no continuïn a l’Ajuntament. Els regidors en el tram final del ple van fer una ronda de parlaments, marcada per les llàgrimes, els agraïments, els records i les anècdotes.

Pel que fa al contingut del ple, es va aprovar una moció de rebuig i condemna a l’afusellament i crema simbòlica a Carles Puigdemont que va tenir lloc a Coripe, Andalusia, en el marc de la festa de ‘La Quema de Judas’. La moció va ser proposada per Convergència i Unió, ho explicava la seva portaveu, Mercè Casals. “L’Ajuntament de Coripe quan rebi la nostra moció, segurament no en farà cap cas, però potser, potser, serem capaços de fer-los reflexionar una mica, i si amb això aconseguim que deixin de fer aquesta festa o que la transformin en un altre tipus de festa més ètica i respectuosa”.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de Gent fent Poble, Esquerra i Convergència i Unió, i les abstencions del PSC de Sant Fruitós, que en paraules de Tomàs Casero va explicar que trobava l’acció feta a Coripe intolerant, però que Puigdemont s’havia saltat la legalitat. També es va aprovar el text refós de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal en l’àmbit del polígon industrial de Santa Anna. En aquest cas amb els vots a favor de l’equip de govern, Gent fent Poble i PSC, i també d’Esquerra i les abstencions de CiU. Per altra banda es va aprovar la creació d’una nova plaça de tècnic enginyer d’informàtica amb els vots de tots els regidors, a excepció dels dos d’Esquerra que es van abstenir.