L’Ajuntament de Sant Fruitós acull la junta extraordinària de seguretat arran dels cinc robatoris comesos aquest cap de setmana a Les Brucardes

128
Imatge d'arxiu Les Brucardes / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Imatge d'arxiu Les Brucardes / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

La sala de plens de l’Ajuntament de Sant Fruitós ha acollit, aquest dilluns a la 13h del migdia, una junta extraordinària de seguretat que ha comptat amb la participació del cap de la Policia Local, Josep Mª Campdepedrós, els Mossos d’Esquadra, el director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes i el govern municipal. 

L’objectiu d’aquesta junta ha estat buscar solucions i prendre mesures arran dels cinc robatoris, tres de consumats i dos intents, que es van cometre, en només 24 hores, a la urbanització de Les Brucardes aquest cap de setmana. L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha exigit a la Generalitat que endureixi la legislació per tal de reduir els robatoris en domicilis. 

El cap de la Policia Local de Sant Fruitós, Josep Maria Campdepedrós, ha manifestat que és imprescindible “la col·laboració ciutadana” per a la investigació. 

L’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, ha expressat la necessitat d’ “unificar lleis” per tal de “fer veure als lladres que Catalunya no és un bon lloc per venir a robar”. 

Malgrat que des que Sant Fruitós va engegar les accions per reduir els robatoris al municipi aquests s’han reduït –concretament des del gener han baixat un 33% respecte al mateix període de l’any passat-, sí que es dona el cas que aquesta vegada han estat “més concentrats”, diu Batanés. “Creiem que és un tema que transcendeix al que pot fer l’Ajuntament”, assegura, tot subratllant que “estem venuts davant aquestes xarxes estructurades, professionals, i que saben què han de fer”.

L’onada arriba després d’uns mesos de relativa tranquil·litat. Els darrers episodis de robatoris s’havien viscut al maig quan, precisament, els lladres van entrar a casa de l’alcalde, a les Brucardes; i també hi va haver dos casos més a Pineda, un d’ells en un dels habitatges de la família de joiers Tous. L’any passat, abans que s’instal·lessin els lectors de matrícules, se n’havien produït una dotzena en quatre mesos.

El govern municipal es reunirà amb l’Associació de Veïns de Les Brucardes, la Policia Local i Mossos d’Esquadra per tractar aquests fets i prendre noves mesures. La trobada es farà a les 20:30h del vespre.