L’Ajuntament de Sant Fruitós comprarà l’antic edifici de les monges

149

L’Ajuntament de Sant Fruitós comprarà l’Edifici de les Monges i el destinarà a ús públic. El consistori ha arribat a un acord amb la propietat de l’edifici, la Mínima Congregació de Serventes del Sagrat Cor de Jesús, per tal de comprar-lo i poder convertir-lo en un equipament públic per a l’ús dels santfruitosencs.

El cost total de l’operació serà de 385.000€ i permetrà que l’Ajuntament tingui la titularitat de l’edifici, on actualment hi ha l’escola de música municipal, i també adquirirà els terrenys adjacents. L’import destinat a la compra es va portar al ple ordinari d’aquest dimecres, com a modificació del pressupost municipal. El consistori considera que aquest immoble, per la seva tipologia, pot admetre usos molts diferents d’equipament públic i és per aquest motiu que el compren.
El regidor Xavier Racero assegura que és “clau” haver pogut arribar a un acord amb els propietaris d’un immoble “tan emblemàtic”. Escoltem-lo:

Durant les votacions, tots els grups municipals hi van estar a favor excepte el de Convergència i Unió, que es va abstenir amb tres vots – ja que no hi era present la seva portaveu, Mercè Casals.

L’any 2012, l’Ajuntament ja va signar un conveni amb la propietat de l’immoble on es regulava que durant 7 anys l’ens públic podia fer-ne ús per tasques relacionades amb l’ensenyament i la cultura, a canvi de fer-ne el manteniment anual i realitzar les obres d’adequació de la planta baixa per destinar-la a l’escola de música i arts municipal.
Amb aquesta compra, Sant Fruitós adquireix també un edifici emblemàtic i amb una càrrega sentimental i històrica important per a moltes famílies del poble.