Aquest dijous va tenir lloc el ple ordinari municipal del mes de febrer que va durar unes 3 hores i en el que es van aprovar totes les mocions que estaven a l’ordre del dia. Tot i així, destaca el projecte de rehabilitació de l’Hostal de Pineda i de Can Figueras que estava aturat des de feia més de dos anys. En el ple, Gent fent Poble es va apuntar el mèrit del projecte que va començar el 2018, però que finalment ha acabat revisant el govern d’ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC.

Repassant els fets, farà tres setmanes, Gent fent Poble va forçar un ple extraordinari amb l’únic punt referent a la modificació puntual de planejament que afectava els àmbits de l’Hostal de Pineda i de Can Figueras, però llavors no va quallar la proposta de l’oposició de portar  a votació el projecte.

Pel que fa a l’àmbit de l’antic Hostal de Pineda està en desús des de fa anys pendent d’una modificació del pla general que permeti revitalitzar el sector, sobre el qual Gent fent Poble ja va aprovar un projecte mentre era al govern, i ara, que és a l’oposició, reclama que es desencalli l’aprovació per poder-lo tirar endavant.

Segons Gent fent Poble, aquest nou pla urbanístic ha de servir per dotar Pineda de Bages de més de 5.000 metres quadrats de zones verdes, alhora que se’n derivaria l’enderroc de l’antic hostal, i la possibilitat de fer-hi un equipament de 2.000 metres quadrats. Per altra banda, a Can Figueras s’obtindrien 1.000 metres quadrats de sostre per a l’habilitació del futur museu Alfred Figueras i la transformació de 9.000 metres quadrats en zona de parc per ampliar el Bosquet.