L’Ajuntament de Sant Fruitós anuncia un nou paquet de mesures fiscals per pal·liar els efectes del confinament

138
Imatge de la llar d'infants Les Oliveres / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Imatge de la llar d'infants Les Oliveres / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament de Sant Fruitós ha presentat avui un seguit de mesures econòmiques per reduir els efectes del confinament. Són dos blocs que tenen com a principal objectiu els ciutadans i les empreses del poble. En el cas del primer, l’Ajuntament no girarà les quotes de la llar d’infants i de l’escola de músia dels dies que no s’hagin obert els equipaments. En el segon, seguirà pagant les factures als proveïdors.

En total, no girar la quota de les escoles suposarà una despesa de 8.922 euros l’Ajuntament i un estalvi mitjà de 103 euros per les famílies usuàries dels equipaments. Són els rebuts dels dies que no hi va haver classes durant el mes de març i el de tot el mes d’abril. D’altra banda, l’Ajuntament també ha posposat l’impost de circulació fins el 2 de juny. El regidor de serveis econòmics de Sant Fruitós, Xavier Racero, ha explicat a Ona Bages que estudiaran més accions que afectin als ciutadans.

El regidor de serveis econòmics de Sant Fruitós, Xavier Racero

D’altra banda, les mesures per ajudar als empresaris de Sant Fruitós encara estan en una etapa embrionària. De moment, el consistori segueix pagant als proveïdors en un termini màxim de 6 dies des que arriba la factura. Racero explica que estan estudiant noves mesures.

L’Organisme de Gestió Tributària continua atenent de forma telemàtica a través de la web www.orgt.diba.cat i per correu electrònic a orgt.atenciociutadana@diba.cat.