L’Ajuntament de Sallent s’ha adherit al projecte “Recuperem la memòria popular de la vinya i el vi”

129

L’Ajuntament de Sallent s’ha adherit al projecte “Recuperem la memòria popular de la vinya i el vi”, amb el suport de Consell Comarcal. L’objectiu és remarcar el patrimoni vitivinícola que històricament ha tingut el poble i d’aquesta manera poder-lo potenciar.

Durant el plenari del mes de març des de l’Ajuntament es va exposar que en aquest projecte s’hi destinaven 1.051,40 euros. L’alcalde de Sallent Oriol Ribalta va defensar que “s’ha de potenciar les accions de recuperació, ja que a més a Sallent tenim un celler actiu”. A més, El mateix Ribalta va assegurar que es volen “crear projectes trencadors”.

Des de l’oposició, el líder de Fem Poble, Guillem Cabra va deixar clar que era “interessant que es vulgui preservar i potenciar el vi del Bages, però no ens sembla correcte que la meitat del pressupost vagi destinat en un projecte que no creiem que sigui de memòria històrica”.

Pel que fa a Junts per Sallent el seu líder David Saldoni també va considerar “que aquest projecte no segueix la línia de memòria històrica”. Segons Saldoni s’hauria de potenciar i recordar el fet que “alguns sallentins van estar en camps d’extermini Nazi”.

El treball, que serà coordinat pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages i el Centre d’Estudis del Bages, inclourà tant la recerca documental vinculada amb aquest àmbit. També s’està fent cerca de documentació dels recursos patrimonials, culturals i de coneixement al Bages sobre el treball de la vinya i el vi. Podeu trobar tota la informació clicant en aquest enllaç.