Sallent el rep suport de la Fundació “la Caixa” per a tres projectes socials

199

L’Ajuntament de Sallent, Cabrianes i Cornet ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació “la Caixa” i CaixaBank amb el compromís de donar suport a les tasques socials que desenvolupa el consistori. La fundació fa una aportació econòmica de 9.000 euros a l’Ajuntament sallentí, el qual els destinarà a tres projectes socials que té en marxa i que estan vinculats a persones en situació de dependència, vulnerabilitat i exclusió durant la infància. Concretament, l’aportació rebuda es destinarà al servei “Dinar Acompanyats”, al Servei d’Infància, Adolescència i Família i al Banc d’Aliments de Sallent.

El “Dinar Acompanyats” està destinat a persones grans en situació de dependència i soledat perquè puguin dinar al Casal Cívic cinc dies a la setmana, i amb transport adaptat, amb l’objectiu que disposin d’un dinar saludable i se sentin acompanyats. El Servei d’Infància, Adolescència i Família dona suport a nens i joves d’entre 6 i 16 anys i les seves famílies fora d’horari escolar per tal de potenciar aspectes com la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics, entre altres.

Entre els tres projectes, se’n beneficien més de 330 persones. El projecte “Dinar Acompanyats” té 14 usuaris, mentre que el Banc d’Aliments té fins a 282 beneficiaris, i el Servei d’Infància, Adolescència i Família atén 38 menors.

Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, ha agraït la feina que fan ajuntaments com el de Sallent, per evitar situacions extremes d’exclusió social, tant en gent gran, com en famílies i menors.