Sallent no es declara, encara, municipi antifeixista

172

El ple municipal de Sallent del mes de març celebrat ahir finalment no va aprovar una moció per declarar el poble com un municipi antifeixista. L’objectiu de la moció, presentada per la CUP a petició dels CDR, va ser la de manifestar el compromís institucional contra els comportaments o els discursos de violència i altres accions que es considerin feixistes.

En aquest sentit, el text de la moció assegura que es creia que ja s’havien deixat enrere alguns atacs feixistes i constaten que en els darrers mesos s’han tornat a produir alguns atacs. Des de la mateixa organització es va demanar que Sallent es declarés municipi antifeixista i que no es permeti així cap acte que inciti a la violència o a la discriminació racial o de gènere. A més, la mateixa organització, va demanar que es realitzés una neteja de qualsevol propaganda o publicitat feixista i també que s’identifiqués qualsevol persona que malmeti l’espai públic.

Una vegada es va llegir i discutir les diferents esmenes es va decidir que la moció s’havia de deixar sobre la taula perquè hi havia alguns punts que l’equip de govern no veia viables i l’alcalde de Sallent, David Saldoni, va demanar alguns canvis que s’han de posar novament sobre la taula.

L’oposició, en aquest cas la CUP, no va acceptar que la moció passes de manera “dictatorial” pel govern i que no s’aprovés perquè el mateix equip de govern no li semblava bé la proposta.

En aquest punt el que es volia era que l’ajuntament es comprometés a no permetre la celebració de cap acte on es faci apologia del racisme, de la xenofòbia, o de discriminació, a condemnar totes les manifestacions i declaracions públiques que donin suport al racisme, a la xenofòbia, a la discriminació i altres actes vandàlics. Tots aquests punts, ara, tornaran a estar a debat.