L’Ajuntament de Sallent ha millorat l’estat de la xarxa de Cornet

122

L’Ajuntament de Sallent ha impulsat el model de Guifi.net, un model cooperatiu d’operadors que ajudarà als veïns de Cornet a tenir millor cobertura al poble. Ja fa temps que Cornet gaudeix de Wifi però hi ha zones on no hi ha cobertura.

És per aquesta raó que des de l’Ajuntament de Sallent s’ha millorat l’estat de la seva xarxa. EL poble té un punt on hi ha antenes i d’aquesta manera s’aprofitarà el senyal que arriba des de Castelladral que dóna servei d’internet a aquesta part del municipi de Sallent. Amb el temps però, les infraestructures han envellit i el servei no és del tot eficient.

Per millorar aquesta situació, el model que s’ha impulsat des de l’Ajuntament amb diner públic és el model de Guifi.net, en el cas de Sallent, Guifi Bages. És un model cooperatiu, on hi ha molts voluntaris i operadors que ofereixen servei, compromesos amb la xarxa de comuns, és a dir, a mantenir-la en bon estat. Susana Crespi, alcaldessa pedania de Cornet, explica que és una gran oportunitat pel poble millorar-ne la cobertura.

La mateixa alcaldessa assegura que la cobertura en nombroses ocasions és dolenta i has de marxar uns kilòmetres més enllà del poble per tornar a estar connectat a la xarxa.

Per tant, seguint amb aquest model, i per tal que Cornet disposi d’un millor servei i que arribi a més masies de la zona, es durà a terme una modernització del node que subministra la fibra i de les antenes, per tal de millorar el servei. En un futur també s’espera que el servei arribi a través de pals de telefonia que substitueixin les antenes.