L’Ajuntament de Sallent ha ampliat a tots els dies de la setmana el transport dels dinars acompanyats

129

L’ampliació ha estat possible gràcies a un ajut de 4.000 euros de “la Caixa”

L’Obra Social “la Caixa” col·labora en el projecte comunitari Dinars acompanyats, impulsat per l’Ajuntament de Sallent i els Agents de salut comunitària (ASACO) en col·laboració amb CAP Sallent, Creu Roja, Càritas i el Casal de la Gent Gran. La iniciativa, que va néixer fa tres anys, permet a les persones grans del poble a anar a dinar a les instal·lacions del carrer Santa Cristina, 2 per relacionar-se, participar en activitats del Casal i fer vida fora del domicili. El servei de menjador de l’entitat demana inscripció prèvia per preveure el nombre de menús que són a un preu molt econòmic.

L’Ajuntament facilita el transport adaptat a totes aquelles persones que ho necessitin, i així consti en el seu historial mèdic del CAP de Sallent, per traslladar-se al Casal. Amb l’ajuda de La Caixa, s’ha ampliat a tots els dies de la setmana aquest servei. El projecte i l’equip de salut comunitària del poble ha rebut un premi de Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària per la seva tasca en el projecte que té per objectiu lluitar contra l’exclusió social de les persones grans i millorar la seva socialització, millorant el benestar de les persones facilitant-los un espai on compartir dinars saludables i gaudir d’activitats col·lectives.

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ha assegurat que l’ajuda facilitarà a que la gent gran de Sallent poder realitzar els dinars acompanyats durant més dies. Des de l’Ajuntament de Sallent es vol que  hi hagui una millor convivència i cohesió social entre els veïns.