L’Ajuntament de Sallent ha obtingut recentment la distinció dels premis InfoParticipa per la seva transparència informativa a les seves pàgines web. És l’únic Ajuntament de la Catalunya Central, juntament amb Manresa, que ha aconseguit el premi per la redacció de notícies. Una categoria que es va estrenar fa uns anys i que han aconseguit set municipis de Catalunya.

L’acte d’entrega va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB. A més, Sallent va revalidar el Segell InfoParticipa, una distinció que atorga el grup de recerca ComSET de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa.

Un cop a l’any i des de fa deu, aquest grup de recerca elabora un informe i avalua diferents ítems relacionats amb transparència i comunicació pública. L’Ajuntament de Sallent ha obtingut, per segon any consecutiu, el Segell InfoParticipa 2022 amb una puntuació del 98%, millorant la nota que va aconseguir el 2021 (90,40%).

Pel que fa a les puntuacions de transparència, dels 35 municipis que formen part de la comarca del Bages, només set han aconseguit una puntuació superior al 90%, com són Artés, Cardona, Fonollosa, Manresa, Sallent, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet.