L’Ajuntament de Navàs pren mesures de xoc per combatre la crisi de la COVID-19

174

L’Ajuntament de Navàs s’ha posat a fer mans i mànigues pensant en les conseqüències que tindrà aquesta crisi del coronavirus al poble i arreu del país. D’aquesta manera ha anunciat una primera bateria de mesures de xoc. Es tracta de les primeres mesures econòmiques per a minimitzar l’impacte econòmic de la COVID-19 als navassencs i navassenques. Aquestes mesures se centren en l’àmbit del comerç, dels serveis municipals que no es poden prestar i en el pagament de tributs.

Mesures econòmiques

Pel que fa a l’àmbit econòmic, s’ha procedit a flexibilitzar el calendari del contribuent, ajornant el pagament de tributs municipals a les famílies, comerciants, autònoms i empreses, sense aplicar recàrrecs. Tot plegat, sempre que hi hagi sol·licitud expressa i justificada per compensar els efectes de l’estat d’alarma.

També s’han aprovat bonificacions i ajuts per les entitats culturals i esportives, la taxa de residus, per bars i restaurants. A més, s’ha aprovat una partida de 50.000 euros d’ajuts destinats a comerciants, petits empresaris i autònoms que hagin vist reduïts els seus ingressos a conseqüència dels impactes de la crisi sanitària.

Mesures socials i sanitàries

Pel que fa a l’àmbit social, també s’ha reservat una partida de 50.000 euros per ajudar a les persones que hagin perdut la seva feina arran de la crisi. En l’àmbit sanitari, s’està duent a terme un pla de desinfecció dels espais i edificis públics, així com de les vies més concorregudes del poble.

Per tal d’accedir a totes les ajudes i més informació, cal fer-ho a través del web de l’Ajuntament de Navàs: