L’Ajuntament de Manresa segueix amb la renovació de la flota de vehicles i comprarà dos nous busos híbrids

129

A principis de l’any vinent hi haurà dos nous vehicles híbrids per continuar renovant la flota del servei de bus urbà a la ciutat. Actualment, Manresa Bus disposa de 18 vehicles, que cobreixen les 6 línies en servei de feiners, més les 3 línies de servei en festius, dels quals 7 són híbrids. Amb la renovació de dos nous busos, Manresa disposarà l’any 2021 d’un total de 9 busos híbrids, un 50% de la flota.

En aquest cas, com a novetat, aquesta prova es farà amb gent a bord amb l’objectiu  de valorar l’eficiència i els consums reals amb càrrega de viatgers.

Aquesta prova es farà en diferents línies del servei per poder valorar la seva adaptabilitat a diferents recorreguts. L’autobús estarà identificat amb logotips de Bus Manresa i indicador de la línia, tot i que no estarà pintat com la resta.

Fins ara el model de bus híbrid que opera a la ciutat és el MAN Lion’s City, un model que ha donat molt bons resultats, però veient els diferents avanços tècnics es vol provar el model Mercedes Citaro Hybrid per poder realitzar una comparativa de resultat

Els busos híbrids a banda d’una reducció de consum de combustibles fòssils i per tant d’emissions contaminants a la ciutat, també tenen una reducció molt considerable d’emissions acústiques.