L’Ajuntament de Manresa obliga l’empresa concessionària de la zona blava que retiri l’ERTO i pagui el 100% dels salaris pendents als seus treballadors

97

L’Ajuntament de Manresa insta a l’empresa EYSA, concessionària de la zona blava de la ciutat, a retirar l’ERTO i a pagar el 100% dels salaris pendents als seus treballadors. El consistori s’ha posat en contacte amb l’empresa, la qual va formalitzar ahir la retirada de l’ERTO i ha comunicat la seva disposició a completar el salari de tots els treballadors afectats.

Tot plegat, ha sorgit després que l’Ajuntament no tingués coneixement de l’ERTO presentat per l’empresa. Malgrat la suspensió del servei d’aparcament pel coronavirus, el consistori s’havia compromès a dur a terme les compensacions econòmiques pertinents, incloent-hi les despeses de personal. Per això, la notícia que EYSA havia presentat un ERTO ha agafat a contrapeu el consistori.

Finalment, l’equip de govern lamenta la situació d’angoixa i incertesa que ha patit la plantilla d’EYSA a Manresa les darreres setmanes. Especialment després que l’aplicació de l’ERTO hagi impedit al personal cobrar el 100% de la nòmina el mes passat. Així mateix, es compromet a vetllar perquè l’empresa efectivament compleixi el que ha anunciat i el personal recuperi els salaris no  percebuts.