Ara fa tres anys, es va decidir dur a terme una Comissió d’Estudi de la Segregació Escolar i ahir es van presentar les principals conclusions. Del document han sortit 94 propostes i les més destacades han sigut la creació d’un observatori escolar, la signatura d’un gran pacte de ciutat contra la segregació i, a més, també es vol repensar la zonificació escolar.

El regidor d’Ensenyament, Toni Massegú, ha explicat la problemàtica amb els dos centres escolars fora del nucli, el del Xup i la Flama:

De fet, aquest és un dels aspectes que cal repensar de cara al curs 2021-2022 que ja s’hauria d’haver fet, però la covid-19 ho ha retardat, segons explica l’Ajuntament.

La crisi del coronavirus també ha provocat que encara no s’hagi signat un gran pacte de ciutat per fer front a la segregació escolar. Una mesura que l’Ajuntament de Manresa veu totalment necessària, ja que la segregació no només depèn de l’àmbit escolar, sinó també d’altres àmbits com, per exemple, l’esportiu o el cultural. Des de l’Ajuntament preocupa aquest creixement i així ho explica l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent: