L’Ajuntament de Manresa anuncia més policia a Les Escodines i un pla contra les agressions sexuals

144
Reunió entre l'Ajuntament de Manresa i veïns del barri de les Escodines. Foto ACN.

L’Ajuntament de Manresa augmentarà la presència policial i crearà un pla contra les agressions sexuals. Són les dues grans mesures de l’anunciat pla de xoc per al barri de Les Escodines i que ahir el govern municipal va presentar als veïns, els quals ja els han avisat que en faran un seguiment exhaustiu.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va anunciar que de manera immediata s’intensificarà la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, els quals incrementaran la seva presència al carrer per augmentar la sensació de seguretat. Junyent va admetre que “la percepció dels veïns és realment d’inseguretat i a part de l’enuig i la indignació, els veïns es troben que no tenen la percepció de seguretat ni per la presència de la Policia Local ni per la presència de Mossos”.

El pla també preveu fer inspeccions i intervencions per resoldre les deficiències en habitatges. Si es detecten problemes estructurals o de salubritat, l’Ajuntament ordenarà actuacions immediates a la propietat perquè netegi o sanegi els espais i, fins i tot, tapiï els pisos amb deficiències greus per evitar que algú els pugui ocupar. El govern de la ciutat assegura que si els propietaris no compleixen amb les seves obligacions, l’Ajuntament actuarà d’urgència sempre que calgui.

L’alcalde també s’ha compromès a treballat per detectar els casos de persones en situació de vulnerabilitat extrema per poder-los oferir els rescursos necessaris. Per combatre l’infrahabitatge, es vol revitalitzar el barri i fer les transformacions previstes al POUM de la ciutat.

Tot i el temps que fa que reclamen millores, la presidenta de l’Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, aplaudeix que l’Ajuntament finalment “es posi les piles” i confia que el pla compleixi els objectius previstos.

Ajuntament i veïns es tornaran a reunir el 31 de juliol al Casal de les Escodines per valorar les actuacions que ja s’hagin pogut fer en aquests dies.