L’Ajuntament canvia d’adreça però encara no s’ha fet efectiu a les plataformes de geolocalització

155

L’Ajuntament estrena la seva nova adreça. Des d’aquesta setmana, el consistori ja compta amb un nou domicili: Plaça de la Vila, 1. Així, abandona l’anterior denominació com a Carretera de Vic, 35-37. El canvi de direcció s’ha pogut fer efectiu uns mesos després que s’estrenés la nova Plaça de la Vila, nom escollit a través d’un procés participatiu obert als habitants del municipi que es va fer el novembre.

Ara bé, cada municipi té la seva propia normativa per fer efectiu un canvi de carrer o plaça -o en aquest cas, estrenar-ne un de nou. Però fer-ho és un procés complex que també passa per normatives estatals i un laberint de tràmits.

El procés de canvi l’inicia l’Ajuntament i és necessari entregar un expedient amb un informe que justifiqui la proposta, un plànol del carrer i un informe de l’òrgan competent, que seria el consistori. S’ha d’especificar el traçat de la via, el tipus, la toponomia i la nomenclatura predominant de la zona, assegurant-se que el nom no es repeteixi. I, seguidament, s’accepta.

El pas final, però, és canviar el nom de la nova via als portals de geolocalització (Google Maps i altres empreses de GPS) per tal que, quan un forani ho busqui al GPS ho pugui trobar. Ara per ara (a data de 27 de juliol) l’Ajuntament no ho ha fet i, per tant, si s’ha d’utilitzar una d’aquestes plataformes encara s’ha de posar l’adreça antiga.