El ple de l’Ajuntament de Santpedor va aprovar ahir una declaració institucional per la llibertat de les preses i presos polítics. La declaració, que era l’únic punt de l’ordre del dia del ple de novembre, es va aprovar per 11 vots a favor i una abstenció.

En la declaració, el ple rebutja l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeix l’excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes.

Així ho va explicar l’alcalde, Xavier Codina:

 

El PDCAT Santpedor es va sumar a la moció però en boca del seu portaveu, Antoni Puiggros, va assumir part de culpa del bloc sobiranista al Parlament, per no haver previst la resposta repressiva de l’estat:

 

El grup de Progrés Municipal, per la seva banda, es va abstenir perquè consideren que la moció “arriba tard”, quan ja han passat més fets que han deixat caducats els que es mencionen al text.

El ple també va expressar el seu suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya encapçalat pel Molt Honorable president Carles Puigdemont i per l’Honorable Vicepresident Oriol Junqueras i també a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’ha vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la CE.

A més en la declaració s’exigeix la i de la judicialització de la política catalana i es condemna l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot prevenint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret signe, ha de garantir.

Finalment el ple va acordar instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.