L’ajuntament de Santpedor té entre cella i cella convertir l’Auditori Convent de Sant Francesc, que enguany compleix 5 anys, en un espai referent per la cultura i l’art al Bages. Així, per la segona edició del cicle  Convent Clàssica, que començarà el proper 2 d’abril i que pretén apropar la música clàssica al públic a través de primeres espases d’aquesta disciplina, la regidoria de cultura ha decidit apostar pel producte de casa: La Coral Escriny i l’Escola Municipal de Música. Així ho explica Agustí Comas, regidor de cultura:

 

Cadascuna de les entitats, que han col·laborat activament en la definició del programa, participarà d’un dels dos concerts del cicle. El primer concert, el 2 d’abril, comptarà amb l’actuació principal de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la col·laboració de l’actor Enric Arquimbau i la Coral Escriny, que interpretarà 3 peces. Més tard, el 7 de maig, serà el torn del cor Vivaldi que tancarà el cicle acompanyat del pianista i compositor Albert Guinovart. En aquest concert, els alumnes de coral de 3r i 4t de Nivell Elemental de l’Escola Municipal de Música cantaran dues peces acompanyant el Cor Vivaldi. Una experiència nova i enriquidora pels alumnes que els permetrà prendre part de l’actuació d’un cor professional.

L’Auditori Convent de Sant Francesc, obra de l’arquitecte manresà David Closes, es va inaugurar al 2012. Conjugant l’essència de l’església original que datava de 1729 i elements més moderns que contribueixen a fer l’espai lluminós i versàtil, L’Auditori ha esdevingut tot un exemple de bona restauració. Al 2014, fins i tot va ser elegit com un dels projectes a exposar al pavelló de Catalunya de la Biennal d’Arquitectura de Venècia.

Cartell 2n Cicle Convent Clàssica Santepdor
Cartell 2n Cicle Convent Clàssica Santepdor