L’Aiguamoll de la Bòbila registra més de 200 espècies d’ocells des de la seva restauració

171

Des de l’Ajuntament s’impulsa la preservació de l’espai i un seguiment regular de la biodiversitat mitjançant censos i estudis específics, que en poc més de set anys ha permès l’estudi de més de 10.000 exemplars diferents. L’encarregat d’aquest estudi és l’ornitòleg Marc Illa que ha explicat a Ona Bages algunes de les espècies que més abunden la zona:

Les zones humides són un hàbitat molt important per la biodiversitat i aquest és l’únic aiguamoll de la Catalunya central que no està associat a un riu. Aquest estudi es porta duent a terme des del 2009 i s’ha centrat en dues metodologies: els censos i l’anellament científic que consisteix en la captura de cada espècie per estudiar-la i l’alliberament posterior. 

Tal com explica Illa l’Ajuntament de Santpedor sempre s’ha mostrat predisposat i ha ajudat amb diverses actuacions per beneficiar aquest estudi:

L’Aiguamoll de la Bòbila és un espai natural d’una gran biodiversitat, que ocupa una superfície de 7,47 hectàrees i està situat a 500 metres del nucli de Santpedor. Després de més de 25 anys de la seva recuperació, s’ha convertit en un destacat espai de divulgació de les zones humides i un punt de lleure per als veïns i veïnes de la població i la comarca.