L’aiguamoll de la bòbila és ple a vessar després de les pluges i té reserves per l’estiu

215
L'aiguamoll de la Bòbila ple d'aigua aquest mes de maig FOTO.XAVI CODINA
L'aiguamoll de la Bòbila ple d'aigua aquest mes de maig FOTO.XAVI CODINA

Les espècies aquàtiques que habiten els aiguamolls agraeixen les pluges i s’estan reproduint ràpidament

Les abundants pluges que ens han acompanyat gairebé tota la primavera i part de l’hivern no són del gust de tothom. Si que ho són, però, dels inquilins, plantes i animals aquàtics, que habiten a l’Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor.

Les diferents espècies que viuen als aiguamolls són les més més beneficiades de les pluges de les últimes setmanes, que han deixat l’Aiguamoll de la Bòbila ple a vessar. Ho ha explicat Marc Illa, que és coordinador i voluntari a l’aiguamoll: “plantes com el canyissar, que abunden a l’aiguamoll, estan creixent i reproduint-se a molt bon ritme”. Això també beneficia, segons Illa, “a les espècies animals que hi viuen. Entre elles algunes d’emblemàtiques com el cabusset, el fotge, la polla d’aigua, o el rascló”. Totes elles espècies d’ocells aquàtics que estan criant a bon ritme als aiguamolls aquesta primavera. Destaca el cas del rascló que va aparèixer per primera vegada a l’aiguamoll l’any passat, i que aquest ha tornat a venir per a l’època de cria. Les pluges sembla que hi han ajudat.

L’aigua sempre és benvinguda als aiguamolls, que com que són aqüífers tenen la capacitat de retenir bona part de l’aigua que cau, a la capa freàtica del subsòl. Una aigua que serveix de reserva per quan venen temporades de sequera.