L’aigua ja torna a fluir pel tram de la Sèquia on es va vessar potassa

185
Imatge d'arxiu de la sèquia pel tram de Sant Iscle

Des de primera hora de la tarda l’aigua torna a baixar normalment per la Sèquia fins al Parc de l’Agulla. El tram del canal on el descarrilament d’un tren ahir a la tarda va vessar 40 tones de potassa ja s’ha netejat, i s’ha pogut obrir el pas de l’aigua de nou.

L’aigua ara arriba al Parc de l’Agulla però allà les diferents preses d’aigua encara no connecten, a falta que els operaris i tècnics analitzin l’aigua i donin el vistiplau definitiu.

La urbanització de Pineda de Bages ha estat la més afectada per l’incident. Alguns veïns asseguren haver tingut problemes de subministrament d’aigua entre ahir i avui, tot i que l’ajuntament va portar bótes d’aigua addicionals al dipòsit. Amb la tornada a la normalitat a la Sèquia, i a falta que els tècnics donin definitivament llum verda a l’aigua que baixa pel canal, aquests problemes haurien de desaparèixer completament.

Per altra banda, grues i camions de Ferrocarrils de la Generalitat segueixen les tasques per retirar tots els vagons accidentats. Han treballat tota la nit per enllestir la feina el més aviat possible i evitar mals majors.