Imatge d'arxiu de la sèquia pel tram de Sant Iscle

Des de primera hora de la tarda l’aigua torna a baixar normalment per la Sèquia fins al Parc de l’Agulla. El tram del canal on el descarrilament d’un tren ahir a la tarda va vessar 40 tones de potassa ja s’ha netejat, i s’ha pogut obrir el pas de l’aigua de nou.

L’aigua ara arriba al Parc de l’Agulla però allà les diferents preses d’aigua encara no connecten, a falta que els operaris i tècnics analitzin l’aigua i donin el vistiplau definitiu.

La urbanització de Pineda de Bages ha estat la més afectada per l’incident. Alguns veïns asseguren haver tingut problemes de subministrament d’aigua entre ahir i avui, tot i que l’ajuntament va portar bótes d’aigua addicionals al dipòsit. Amb la tornada a la normalitat a la Sèquia, i a falta que els tècnics donin definitivament llum verda a l’aigua que baixa pel canal, aquests problemes haurien de desaparèixer completament.

Per altra banda, grues i camions de Ferrocarrils de la Generalitat segueixen les tasques per retirar tots els vagons accidentats. Han treballat tota la nit per enllestir la feina el més aviat possible i evitar mals majors.